сряда, 18 март 2020 г.

Шестнадесети ден

Шестнадесети ден:
Вълшебството и чудесата в здравето


Днешното упражнение, „Вълшебството и чудесата в здравето“, има за цел да засили рязко здравето и щастието ви. Ще предприемем един подход от три стъпки за ускоряване на резултатите.
Стъка 1: Здравето, на което сте се радвали в миналото.
Помислете си за здравето, на което сте се радвали през детството, юношеството и зрелостта си. Помислете си за моментите, в които сте се чувствали пълни с енергия и щастие. Припомнете си три отделни случая, когато сте се чувствали на върха на щастието, кажете вълшебната дума благодаря и почувствайте искрена благодарност за тези моменти. Ако се замислите за големите мигове в живота си ще можете лесно да си спомите такива моменти.
Стъпка 2: Здравето, на което продължавате да се радвате (настояще)
Помислете за здравето, на което продължавате да се радвате днес и се изпълнете с благодарност за всеки орган система и сетиво, които в момента работят добре в тялото ви. Изберете пет функции на тялото ви, които са добре и една по една кажете за тях вълшебната дума благодаря.
Стъпка 3: Здравето, на което искате да се радвате в бъдеще.
Изберете едно нещо, което искате да подобрите в тялото си. Помислете си за идеалното състояние на това, което искате да подобрите. Отделете минута, за да си представите себе си в идеалното състояние, което желаете. И когато видите мислено тялото си по начина, по който го искате, бъдете благодарни за него, сякаш наистина го имате.
Ако трябва може да правите упражнението „Вълшебството и чудесата в здравето“ всеки ден, а ако искате направето го и няколко пъти през днешия ден, ако наистина искате и имате нужда да подобрите здравето си. Много е важно винаги когато имате негативна мисъл относно здравето си, да я замените с представата за идеалното си състояние.

Като изпълните задачата за деня напишете:
Ден (16/28) изпълнен

Упражнение по вълшебство номер 16: Вълшебството и чудесата в здравето
1. Изброяване на благословенията: направете списък с десет благословения. Запишете си защо сте благодарни. Прочетете списъка, като след всяко благословение произнасяте: благодаря, благодаря, благодаря, и се изпълнете с възможно най-дълбока благодарност за този дар в живота ви.
2. Припомнете си три отделни случая в живота си, когато сте се чувствали на върха на щастието си и отдайте искрена благодарност за тези случаи.
3. Помислете си за пет функции на тялото ви, които са добре и една по една отдайте благодарност за всяка от тях.
4. Изберете едно нещо в тялото или здравето си, което искате да подобрите и отделете една минута да си представите нагледно себе си в идеалното състояние на тялото или здравето си. После отдайте благодарност за това идеално състояние.
5. Когато си легнете, вземете Вълшебното камъче в ръка и произнесете вълшебната дума благодаря по отношение на най-хубавото нещо, което ви се е случило днес.

Прекрасен ден!

Няма коментари:

Публикуване на коментар