четвъртък, 19 март 2020 г.

Въведение към Вълшебстването

Въведение към Вълшебстването


Добре дошли на всички, които приеха поканата ми да споделим тези 28 дни, които може да се окажат и повече... Създадох групата по този начин, за да върви всеки със своето темпо и да повтаря, прекъсва и подновява пътят си, както го усеща... Имайки опит с воденето на едни други групи, си дадох сметка, че всеки има нужда от това да следва собственото си темпо и собствените си усещания, следователно, създавам групата така, че всеки който се припознае да може да получи тази индивидуалност.
Приятно забавление :)
НАМАСТЕ!
„Почитам Духа в теб, който е и в мен“;
„Твоята душа и моята душа са едно“;
„Почитам онази част от теб, в която живее цялата Вселена, онази част от теб, в която са любовта, честността и мира. Когато ти и аз сме на това място, ние сме едно“.

Вълшебната формула
(откъс от книгата)

„Знанието е съкровищница, но практиката е ключът към нея.“
Ибн Халдун (1332 — 1406) — учен, държавник

Древните митове и легенди говорят, че за да отключи вълшебството, човек трябва първо да каже „вълшебното заклинание“. Същото е и с вълшебството, отключвано от благодарността — първо трябва да кажем вълшебната думичка Благодаря. Няма как да ви опиша с думи истинското значение на думата Благодаря за вашия живот. За да живеете с благодарност, за да преживеете вълшебството в живота си, трябва съзнателно да започнете да изричате и чувствате думата Благодаря повече, от която и да е друга дума. Тя трябва да се превърне във ваша идентичност. Благодаря е мостът между положението, в което се намирате сега, и животът на мечтите ви.

Вълшебната рецепта:
(откъс от книгата)

1. Съзнателно мислете и произнасяйте вълшебната дума Благодаря.
2. Колкото повече мислите и съзнателно произнасяте вълшебната дума Благодаря, толкова повече благодарност ще чувствате.
3. Колкото повече съзнателно мислите за благодарност и я чувствате, толкова повече изобилие ще получавате.

Благодарността е чувство. Тъй че крайната цел в практикуването на благодарност е стремежът съзнателно да я изпитвате колкото се може по-дълбоко. Силата на тази емоция ускорява действието на вълшебството.
Ако благодарите по малко, от време на време, промяната в живота ви ще е малка. Ако изпитвате благодарност силно, често и ежедневно, животът ви ще се промени коренно и по начин, който не сте могли да си представите.

Какво мечтаете?
(откъс от книгата)

Много от вълшебните практики са създадени, за да ви помогнат да осъществите мечтите си. Ето защо трябва да си изясните какво искате всъщност.
Седнете пред компютъра или запишете на лист хартия списък с нещата, които наистина искате във всяка област от живота си. Представете си с подробности какъв искате да бъдете, какво искате да правите или имате — във взаимоотношенията, кариерата, финансите, здравето и всяка област, която е важна за вас. Може да навлизате, в каквито искате конкретики, но без да забравяте, че целта ви е просто да изредите нещата, които искате, а не да мислите как ще се сдобиете с тях. Решението на въпроса „как“ ще се намери за вас, когато благодарността извърши своето.
Ако искате по-добра или пък идеалната работа, представете си всичко, което искате да включва тя. Помислете си за нещата, на които държите, като например каква да е работата, как искате да се чувствате на работа, каква искате да е компанията, за която да работите, какви да са колегите ви, колко време да прекарвате на работа, къде искате да работите и каква заплата искате да получавате. Бъдете много ясен относно това какво искате, като размислите за всички подробности и ги запишете.
Ако искате пари, за да образовате децата си, измислете подробностите от тяхното образование, включително изберете училището, в което искате да учат, таксите, които трябва да платите, учебниците, храната, облеклото и транспорта, тъй че да знаете точно колко пари ще са ви необходими.
Ако искате да пътувате, запишете си най-подробно кои страни искате да посетите, колко дълго искате да пътувате, какво искате да видите и направите, къде искате да отседнете и как искате да пътувате.
Ако искате идеалния партньор, запишете си най-подробно какви качества да притежава той. Ако искате да подобрите взаимоотношенията си, запишете си кои са те и какви искате да бъдат.
Ако искате да сте по-здрави или силни, представете си какво точно трябва да се подобри в състоянието или тялото си. Ако искате дома — мечта, опишете как точно си представяте всяка стая. Ако желаете конкретни материални неща, като кола, дрехи или уреди, запишете ги.
Ако искате да постигнете нещо, като да вземете даден изпит, да се сдобиете със степен или спортно постижение, да успеете като музикант, лекар, писател, актьор, учен или бизнесмен или каквото и да е друго, което желаете да постигнете, запишете го възможно най-точно.
Настоятелно ви съветвам да отделите време да поддържате списък с мечтите си. Записвайте си малките, големите неща или това, което искате в момента, за месеца или годината. Ако се сещате за още неща, добавяйте ги към списъка и когато ги получавате, ги задрасквайте. Един лесен начин да направите списък на желаните от вас неща, е да ги разпределите в категории:
Здраве и тяло
Кариера и работа
Пари
Взаимоотношения
Лични желания
Материални неща
И след това просто добавяйте желаното в отделните категории.
Когато изясните нещата, които искате, давате категорична насока за начина, по който искате вълшебната сила на благодарността да промени живота ви и сте готови да се впуснете в най-вълнуващото и завладяващо приключение, което някога сте преживяли!

Няма коментари:

Публикуване на коментар