четвъртък, 19 март 2020 г.

Шести ден

Шести ден:
Вълшебство в професионален план


Представете си днес, че имате един невидим мениджър, чиято работа е да записва вашите мисли и чувства по отношение на работата ви. Той ви следва където и да отидете, въоръжен с химикалка и тефтер. Всеки път, когато откриете нещо, за което да сте благодарни за работата си, мениджърът ще си го отбележи. Целта ви е да откриете възможно най-много неща, за които да сте благодарни.

Помислете за всички неща, за които бихте могли да бъдете благодарни в работата си. Да започнем с това, че вие всъщност имате работа! Помислете колко много хора са безработни, хора които биха дали всичко, за да имат работа. Помислете за оборудването, което използвате и Ви спестява време, като например телефони, принтери, интернет и компютри. Помислете за хората, с които работите и приятелствата, които имате с тях. Помислете за хората, които правят работата Ви по-лесна, като рецепционисти, помощници, чистачи, доставчици. Помислете колко е хубаво, когато получавате заплатата си, помислете си за любимата част от работата си, която всъщност обичате да вършите.

Нека невидимият Ви мениджър си води бележки всеки път, когато откриете нещо, за което да сте благодарни, с думите:

Толкова съм благодарен за ..................................... (тук пишете за какво)

Ако упражнението за работа се случи през почивен ден, продължете със следващото упражнение, след което се върнете към това през първия работен ден.

Като изпълните задачата за деня напишете:
Ден (06/28) изпълнен

Упражнение по вълшебство номер 6: Вълшебна работа
1. Повторете трите стъпки от Упражнение по вълшебство номер 1 — Изброяване на благословенията: направете списък с десет благословения. Запишете си защо сте благодарни. Прочетете списъка, като след всяко благословение произнасяте: благодаря, благодаря, благодаря, и изпитайте благодарност за всяко благословение.
2. Докато сте на работа, си представете, че ви следва невидим мениджър, който си води бележки, винаги щом намерите нещо, за което да сте благодарни. Днес имате за задача да намерите колкото се може повече неща, за които да сте благодарни.
3. Накарайте мениджъра да си записва всеки път, когато откриете причина за благодарност — изпълнете се максимално с благодарност и кажете:
Толкова съм благодарен за ………………..(какво?)
4. Когато си легнете, вземете Вълшебното камъче в ръка и произнесете вълшебната дума благодаря по отношение на най-хубавото нещо, което ви се е случило днес.

Вълшебен ден!

Няма коментари:

Публикуване на коментар