четвъртък, 19 март 2020 г.

Пети ден

Пети ден:
Вълшебството във финансите


В това упражнение първо сядаме спокойно и се замисляме за всичко, което имаме. Мислено започваме да благодарим от сърце за всяко едно от тях. Било то за храната ни, за дрехите ни, за тялото, ръцете или краката ни, за колата или къщата ни, просто за всичко, за което се сетим.
За да продължим с упражнението за вълшебните пари, вземаме една банкнота по ваше желание каква и залепяме върху нея лепенка с надпис:

БЛАГОДАРЯ ЗА ВСИЧКИ ПАРИ, КОИТО СЪМ ПОЛУЧИЛ/А ПРЕЗ ЖИВОТА СИ.

Вземаме вълшебната банкнота със себе си през деня, слагаме я в портмонето, чантата или джоба си. Най-малко веднъж сутринта и веднъж следобед (може и повече, ако искате) я изваждате и държите в ръцете си, прочитайки написаните думи и изпитвайки истинска благодарност за изобилието от пари, на което сте се радвали през живота си.
В края на деня сложете вълшебната си банкнота на място, където ще продължите да я виждате всеки ден.
Дълбоката радост за парите се равнява на изобилие от пари.
Обещайте си, че от днес, от където и да получите пари, винаги ще благодарите за тях, независимо каква е сумата и никога няма да се оплаквате, че нямате, защото отново ще спрете процеса на получаване.

Като изпълните задачата за деня напишете:
Ден (05/28) изпълнен

Упражнение по вълшебство номер 5: Вълшебни пари
1. Повторете трите стъпки от Упражнение по вълшебство номер 1 — Изброяване на благословенията: направете списък с десет благословения. Запишете си защо сте благодарни. Прочетете списъка, като след всяко благословение произнасяте: благодаря, благодаря, благодаря, и се изпълнете с възможно най-дълбока благодарност за този дар в живота ви.
2. Седнете и се замислете за детството и всичко, което сте получили и ви е било осигурено безплатно.
3. Спомняйки си отделни случаи, когато друг е плащал за вас, произнасяйте вълшебните думи благодаря и ги почувствайте с цялото си сърце.
4. Вземете една малка банкнота. Залепете върху нея надпис с големи удебелени букви:
БЛАГОДАРЯ ЗА ВСИЧКИ ПАРИ, КОИТО СЪМ ПОЛУЧИЛ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ.
5. Вземете вълшебната банкнота със себе си и най-малко един път сутринта и един път следобед или колкото пъти искате, я извадете и подръжте в ръка. Прочетете залепените на нея думи и изпитайте истинска благодарност за изобилието от пари, което ви е било дадено.
6. На следващия ден сложете вълшебната банкнота някъде, където ще я виждате всеки ден, за да ви напомня да продължавате да сте благодарни за изобилието от пари, което ви е дадено.
7. Когато си легнете, вземете Вълшебното камъче в ръка и произнесете вълшебната дума благодаря по отношение на най-хубавото нещо, което ви се е случило днес.

Слънчев ден!

Няма коментари:

Публикуване на коментар