четвъртък, 19 март 2020 г.

Дванадесети ден

Дванадесети ден:
Вълшебни хора с голямо значение

 

Днес вие ще си помислите за вълшебните хора, които са повлияли на живота ви.
Всеки от нас е получавал помощ, подкрепа или напътствия от други хора в определени моменти от живота си, когато това му е било най-нужно. Понякога другият човек променя хода на живота ни чрез своето насърчение, ръководство или просто с присъствието си някъде в подходящия момент.
Тази личност може да е бил някой учител или наставник, чичо, леля, брат или сестра, баба или дядо, друг роднина. Може да е бил лекар, медицинска сестра или най-добър приятел. Може да е бил човекът, който ви е запознал с настоящия ви партньор или ви е въвел в определена тема, превърнала се в една от най-големите ви страсти. Може да е бил някой, когото дори не сте познавали и който се е появил в живота ви за кратко, извършил е някаква случайна добрина и ви е разчувствал до дън душа.
Усамотете се на някое спокойно място и помислете за трима души, които са внесли промяна в живота ви. След като ги изберете се обърнете към всеки един от тях и „говорете с него“ като му кажете защо сте му благодарни. Постарайте се да благодарите на тримата души един след друг без да се прекъсвате, защото това ще канализира по-дълбока енергия на благодарност. Ако нямате възможност да ги кажете на глас можете да напишете думите си така все едно пишете писма до всеки един от тези трима души.

Като изпълните задачата за деня напишете:
Ден (12/28) изпълнен

Упражнение по вълшебство номер 12: Вълшебни хора с голямо значение
1. Изброяване на благословенията: направете списък с десет благословения. Запишете си защо сте благодарни. Прочетете списъка, като след всяко благословение произнасяте: благодаря, благодаря, благодаря, и се изпълнете с възможно най-дълбока благодарност за този дар в живота ви.
2. Усамотете се на някое спокойно място през деня днес и направете списък с трима души, които са били от голямо значение в живота ви.
3. Обръщайте се към хората от списъка един по един и кажете на глас на всеки от тях причините, поради които сте му благодарни и как точно той е повлиял на хода на живота ви.
4. Когато си легнете, вземете Вълшебното камъче в ръка и произнесете вълшебната дума благодаря по отношение на най-хубавото нещо, което ви се е случило днес.

Вълшебен ден!

Няма коментари:

Публикуване на коментар