четвъртък, 19 март 2020 г.

Единадесети ден

Единадесети ден:
Вълшебно утро

 

Всяко утро е пълно с възможности за отдаване на благодарност, а това не ви забавя, нито ви отнема допълнително време, защото можете да го правите съвсем непринудено, докато вършите всичко друго. Изпълването на утрото ви с благодарност има и един допълнителен бонус, тъй като обичайните ви всекидневни занимания са моментите, когато можете да си навредите най-много, мислейки си негативни мисли, без да осъзнавате, че го правите. Когато умът ви е съсредоточен върху търсенето на неща, за които да благодарите, не остава място за вредни негативни мисли. След това упражнение ще започнете деня си, чувствайки се много по-щастливи и по-уверени, че предстоящият ден ще бъде чудесен — и тогава ще видите вълшебството да се случва пред очите ви!
Когато се събудите в новия ден днес, преди да помръднете, преди да направите каквото и да било, кажете вълшебната дума благодаря.
Няма значение колко сте сънливи, дали будилникът ви е събудил за работа или сте спали до късно през почивните дни; в мига, в който се събудите, кажете вълшебната дума благодаря за поредния ден от живота си.

Като изпълните задачата за деня напишете:
Ден (11/28) изпълнен

Упражнение по вълшебство номер 11: Вълшебно утро
1. Когато се събудите в новия ден, преди да направите каквото и да било, кажете вълшебната дума благодаря.
2. От мига, в който отворите очи, докато се приготвите напълно, повтаряйте наум вълшебната дума благодаря за всичко, което докоснете и използвате.
3. Изброяване на благословенията: направете списък с десет благословения. Запишете си защо сте благодарни. Прочетете списъка, като след всяко благословение произнасяте: благодаря, благодаря, благодаря, и се изпълнете с възможно най-дълбока благодарност за този дар в живота ви.
4. Когато си легнете, вземете Вълшебното камъче в ръка и произнесете вълшебната дума благодаря по отношение на най-хубавото нещо, което ви се е случило днес.

Светъл ден!

Няма коментари:

Публикуване на коментар