четвъртък, 19 март 2020 г.

Десети ден

Десети ден:
Поръсете всички с вълшебен прашец


Помислете за хората, които срещате всеки ден и, които ви осигуряват някаква обикновена услуга - шофьори, продавачи, сервитьори. Когато се намирате в магазин, ресторант или място, от което получвавате някаква услуга, кажете мислено благодаря на този, който ви обслужва. Представете си как го поръсвате с вълшебен прашец. Дори и да попаднете на човек, който не Ви обслужва по заслужавания според Вас начин, пак благодарете за услугата, която получавате. Да бъдете благодарни не бива да зависи от другите. Когато казвате на някого благодаря, гледайте го в очите. Не докато едновременно с това говорите по телефона, или гледате настрани, или надолу. Тогава благодарността ви няма да е искрена и ще сте пропилели още една възможност да бъдете благодарни.

Днес поръсете с вълшебен прашец всички, които работят в услугите. Ако имате възможност да благодарите лично на някого - направете го.

Като изпълните задачата за деня напишете:
Ден (10/28) изпълнен

Упражнение по вълшебство номер 10: Поръсете всички с вълшебен прашец
1. Изброяване на благословенията: направете списък с десет благословения. Запишете си защо сте благодарни. Прочетете списъка, като след всяко благословение произнасяте: благодаря, благодаря, благодаря, и се изпълнете с възможно най-дълбока благодарност за този дар в живота ви.
2. Днес поръсете с вълшебен прашец десет души, изпълняващи някакви услуги, от които се облагодетелствате, като им благодарите директно или им отдадете заслуженото и им благодарите мислено. Почувствайте благодарност към тях за услугата, която вършат!
3. Когато си легнете, вземете Вълшебното камъче в ръка и произнесете вълшебната дума благодаря по отношение на най-хубавото нещо, което ви се е случило днес.
4. Прочетете утрешното упражнение днес, защото упражнението за единадесетия ден започва още щом се събудите.

Слънчев ден!

Няма коментари:

Публикуване на коментар