четвъртък, 19 март 2020 г.

Девети ден

Девети ден:
Магнитът за парите


Да сте благодарни за сметките, които плащате. Колкото и трудно да ви е в момента да го правите, ако например не сте в особено добро финансово положение, превърнете оплакването от сметките в благодарност за стоките и ускугите, които получавате за тях. Аворката изписва върху всяка сметка, която плаща: „Благодаря - платено!“

За да бъдем благодарни за сметките си нека помислим за това колко сме се възползвали от услугата или стоката на сметките. Ако това е плащане за наем или ипотека, да сме благодарни, че имаме дом, и че живеем в него. Какво би станало, ако единственият начин, по който бихме могли да живеем в дом е като спестяваме цял живот? Какво става, ако няма такова нещо като кредитиране или места за наемане? Повечето от нас щяхме да живеем на улицата, така че бъдете благодарни на кредитните институции или на наемодателите си, защото те са направили възможно за вас да живеете в къща или апартамент.

Ако получавате сметките си онлайн препрате я до себе си и в графата „относно“ напишете Благодаря за парите!“ и се почувствайте благодарни, че имате пари да ги платите, независимо дали имате пари в действителност. След това намерете десет сметки, които сте платили в миналото и напишете върху всяка от тях „Благодаря - платено!“ Опитайте се от този ден нататък да превърнете това в навик и винаги да се чувствате благодарни, когато получавате сметка за услугата, която олицетворява същата.

Като изпълните задачата за деня напишете:
Ден (09/28) изпълнен

Упражнение по вълшебство номер 9: Магнитът за парите
1. Изброяване на благословенията: направете списък с десет благословения. Запишете си защо сте благодарни. Прочетете списъка, като след всяко благословение произнасяте: благодаря, благодаря, благодаря, и се изпълнете с възможно най-дълбока благодарност за този дар в живота ви.
2. Вземете всички неплатени сметки, които имате, и приложете вълшебната сила на благодарността, като напишете върху тях „Благодаря за парите“. Почувствайте се благодарни, че имате парите да платите сметката, независимо дали ги имате наистина.
3. Вземете десет сметки, които сте платили в миналото, и напишете върху всяка от тях вълшебните думи: „Благодаря — платено!“ Почувствайте се истински благодарни, че сте имали парите да платите сметката.
4. Когато си легнете, вземете Вълшебното камъче в ръка и произнесете вълшебната дума благодаря по отношение на най-хубавото нещо, което ви се е случило днес.

Прекрасен ден!

Няма коментари:

Публикуване на коментар